FMA logo

Nyári oratórium Egerben

Kategória: Eger | Oratórium
2024. szept. 3.

Évről évre sok fiatalt vonz az egri Don Bosco nővérek tábora. Az idei nyári oratórium mottója: „Az álom, mely álmodni késztet” utal a szalézi rend alapítójára: Bosco Szent Jánosra, aki 9 éves korában egy álmot látott, melyben a farkasok bárányokká szelídültek a szeretet hatására.

A nővérek egri közössége két hétig foglalkozott a táborban 135 gyermekkel, ahol a színes programok között nagy szerepet kapott minden nap délelőtt az úgynevezett „nagycsoportos foglalkozás”. Idén két szentéletű fiatal életpéldájával ismerkedhetnek meg a táborozók. Savios Szent Domonkos és Laura Vicuna élete a fiatalok számára sok értéket hordoz. A szervezőkkel igyekeztünk napról napra utat találni a gyermekek szívéhez, hogy segítsünk nekik életre kelteni álmaikat és valódi kapcsolatokat teremtve segíthessük őket Isten felé és a saját álmaik, céljaik felé – vallja Domán Vivien egri animátor. Hozzátette: A program reggel 7 órától kora estig tartott, melyen együtt vett részt a teljes tábor, valamint voltak beszélgetések és játékok, ahol korosztályi elosztásban tapasztalhatták meg a gyerekek milyen a családias légkör és a szalézi pedagógia, melynek alapja a jelenlét és a feltétel nélküli szeretet. A programok között szerepelt egy budapesti kirándulás, sportdélután, sőt még egy olyan nap is, amely során a gyermekek szentgyónáson is részt vehettek. A kézműves foglalkozásokon és a szervezett játékokon keresztül önfeledten, vidám hangulatban ismerhettük meg mi animátorok a gyermekeket.

Igazi kuriózumnak számított az úgynevezett „falunap”, amely során bővészbemutatón és a vattacukor készítésen át a habparty-ig minden az önfeledt vidámságról szólt és arról, milyen egy ünnepi hangulat egy családias közösségben.

A tábor minden napján szentmisén vettek részt a szervezők a családokkal együtt, ahol elmélyülhetett az idei program témája, hogy hogyan tudjuk a mindennapjainkban megvalósítani mi az Isten álma az életünkről. A tábor minden évben gálaműsorral és családi nappal ér véget, amelyen a táborozó gyermekek szülei és testvérei is részt vettek. Örömteli, hogy a táborozó gyerekek már alig várják az őszt, hogy az évközi oratóriumban újra találkozhassanak a nővérekkel, animátorokkal és egymással – zárta gondolatait Domán Vivien szalézi animátor.

Érdekelhet még…

Szalézi szívvel Szirmabesenyőn

Szalézi szívvel Szirmabesenyőn

Már hagyomány, hogy az Egri Főegyházmegyében, a Miskolc melletti Szirmabesenyőn a római katolikus plébánián nyári...