FMA logo
FMA hivatástisztázás

Hivatáspasztoráció

Ha jól meg akarjuk érteni mi a hivatás pasztoráció, akkor elsősorban tisztáznunk kell mi a hivatás? Minden embernek van hivatása, vagy csak néhány kiválasztottnak?

A Szentháromság, az Atya, Fiú és a Szentlélek közössége világítja meg az emberi létet mint a szeretetre való hivatást az önajándékozásban és az életszentségben.
Eddig minden embernek egyforma a hivatása. Viszont a konkrét életben ez hogyan valósul meg, az már nem egyforma, itt már találkozunk a Szentlélek kreativitásával. Ez a meghívás személyes, Isten álma az életemről. A szeretetre való hivatást konkrétan különböző módon lehet megélni, a házas hivatásban, a papi hivatásban, mint szerzetes, mint laikus a világban…

Tehát a hivatás pasztoráció nemcsak a kiválasztottaknak szól, hanem minden fiatalnak segítség szeretne lenni, hogy ismerjék fel Isten tervét, Isten álmát az életükről és örömmel, szeretettel kövessék azt.

Kérdés estén: info.donbosconoverek@gmail.com

Néhány praktikus gyakorlati tanács

 • Imádkozz rendszeresen, találkozz Jézussal, személyes kapcsolatotok által fedezheted fel, hogy mi is az Ő terve veled!
 • Látogass el hozzánk! Mindegyik házunkban szeretettel várunk, ismerkedésre személyes találkozásra, illetve ifjúsági programjainkra is örömmel várunk! Gyere el Te is!
 • Vegyél részt hivatástisztázó lelkinapjainkon Budapesten, amelyekbe bármikor be lehet kapcsolódni.
 • Ne várd meg, míg minden tökéletes lesz. Jézus belép az életedbe, vágyik arra, hogy Vele légy. Engedd Őt bátran magadhoz!

„Ne féljetek, tárjátok ki szívetek kapuját Krisztusnak!”

Szent II. János Pál pápa

Hivatástisztázó lelkinapok

Istennek van álma rólad. És neked van álmod Vele?

Mindenkit személyesen vezetünk, segítünk, emellett vezetett elmélkedés, ima, megosztások, érdekes feladatok segítenek az elmélyülésben. Családias, vidám és közvetlen légkör vár a nővérek közösségében, hiszen a nővérekkel találkozva töltheted el ezt a napot.

Az alkalmakon 18 és 35 év közötti lányoknak segítünk megismerni Isten álmát az életükről.

Nem toborzunk a szalézi nővérek közé :), hanem csak egyszerűen melléd akarunk állni, hogy örömmel kövesd azt a hivatást, amelyet Isten megálmodott az életedről, és légy boldog.

A lelkinapokon vannak önismereti témák, a lelki élet elmélyítésére irányuló témák, és szalézi témák is. Van idő az egyéni csendre, lelki beszélgetésre, közös szentségimádásra és megosztásra. És mivel szalézi nővérek vagyunk nem hiányozhatnak a közösségépítő játékok, vidámság, és közös ebéd a nővérekkel.

Az alkalmakhoz lehet bármikor csatlakozni, és a részvételt bármikor abba lehet hagyni.

A havonta rendezett találkozók a következő témákból épülnek fel:
 • Mit jelent elindulni, megindult a Jézust követő úton? És mit jelent közelíteni Őhozzá?
 • Mit jelent meghívottnak lenni? Isten álma hogy bontakozhat ki rólam?
 • Hagyom-e magam vezetni, tudok-e válaszolni Neki?
 • Értékek az életemben, mik Isten hangjának közvetítői életemben?
 • Életem útjelzői! Boldogságom megtalálásának útja!
 • Ki nekem Jézus? Önmegvalósítás keresztény szemmel.
 • Mit jelent nem látni, mit jelent csak a saját elképzeléseim vetítette képet látni, s így vakoskodni?  Mit jelent vakká válni pont mikor láttuk a fényt?
 • Tudni elfogadni, azt a belső átalakulást, amit a Szentlélek bennem végez!
 • Tisztán látni, … úgy, ahogy Szt. Pál. Hogyan éltem meg személyes találkozást Vele? Magához hív, hogy aztán küldjön…

A lelki napoktól függetlenül, személyes beszélgetésekre is el lehet jönni, vagy akár a közösségben eltöltött pár napos élményszerzésre is szeretettel várunk benneteket.

Hivatástisztázó lelkigyakorlat

Köztünk, lányok között
Lelkigyakorlat, amelyet minden évben nyáron szervezünk azoknak a 18 – 30 év közötti lányoknak, akik keresik Isten álmát az életükről.
Ezek a lelkigyakorlatok elsősorban segítenek elmélyíteni női identitásunkat, anyai küldetésünket (a házasságban vagy az Istennek szentelt életben), és megnyílni Isten minden értelmet felülmúló szeretetének, aki azt akarja, hogy teljes, boldog életet éljünk.
Ha számodra is fontos együtt keresni mit álmodik Isten konkrétan a te életedről, akkor téged is szeretettel várunk.
Az előadásokon, szentségimádásokon és a lelki programon kívül lesz lehetőséged a személyes beszélgetésre is, és a közösség építésére a hozzád hasonlóan keresőkkel.