FMA logo
FMA nővérek együtt

Bemutatkozás

A Krisztus iránti radikális szeretetre való hivatásunk egy egyszerű és örömteli közösségi életben testesül meg, amely teljes mértékben rendelkezésre áll a fiatalok nevelési szolgálatára számos területen. Emellett elkötelezzük magunkat a missziós tevékenységnek, amely széles apostoli horizontokra nyitja meg mindennapi életünket. A helyi egyházba beilleszkedve aktív polgárságot fejezünk ki a mai terület és kultúra területén.
„Mi, az FMA, hisszük, hogy ma missziós szenvedélyünk az oktatás mint az evangéliumi polgárság egyik módjának tudatos megválasztásában fejeződik ki. Jelenlétet és szolidaritást kér tőlünk a fiatalokkal, a legszegényebbekkel, valamint bátor szolgálatot az igazságosság és a béke érdekében, egy olyan emberi együttélésért, amely jobban tiszteletben tartja mindenki méltóságát.” (GC Cselekedetek XXI.)

A Megelőző Módszer szemszögéből nézve

„Don Bosco számára a prevenció azt jelenti, hogy neveljük az embert, elősegítjük azt a képességet, hogy pozitív élményeken keresztül értelmet adjon az életnek, és a meghozott döntésekkel összhangban cselekedjünk.
A prevenció azt jelenti, hogy nevelő kapcsolatokat teremtünk, amelyek képesek a fiatal belső erejét ösztönözni és fenntartani, és az érés új szakaszai, új tapasztalatok felé irányítani őt a keresztény életterv perspektívájában.” (GC Cselekedetek XIX, 41. o.)

A nevelő stílus

fontos kulcs, amely lefordítja és megmagyarázza Intézményünk nevelési hagyományát, Mazzarello Mária Dominika életét azon keresztül, amit ő maga megélt.
Az egyik legfontosabb nevelési kritérium számára a személy elsődlegessége volt:  Isten tervéhez való személyes  ragaszkodásán keresztül minden egyes fiatalt el akart juttatni a Jézussal való életreszóló találkozáshoz. Mazzarello Mária Dominika nevelési üzenete a neveléstől a munkáig és a szorgalomig tart, és a derűs, ragadós öröm légkörében kíséri a szentséghez vezető uton, amelyet a mindennapi élet egyszerűségében él meg, miközben nyitott marad az új nevelési, apostoli és hitbeli horizontok felé.

FMA nővérek a 150 éves jubileumi konferencián
FMA nővér a gyerekekkel
FMA nővér és a voltnövendékek a kápolnában
FMA nővér személyes beszélgetésben egy fiatallal
FMA nővérek együtt