FMA logo

Évközi oratóriumok Egerben

Kategória: Eger | Oratórium
2023. jún. 10.
A Don Bosco Nővérek egri közössége köré szerveződő Egri Szalézi Oratórium a tanév minden szombatján várja a helyi fiatalokat egy közös, családias légkörben megszervezett délutánra. Szombat délutánonként a nővérek és az animátorok játékokkal, kézművesekkel készülnek, valamint különböző foglalkozásokkal, amelyek mind az adott nap témáját segítik feldolgozni, megismerni a főként általános és középiskolás fiatalok számára.
Az idei tanévben egy-egy erényt járunk szombatonként körbe a gyerekekkel együtt, felismerve azok erejét és fontosságát, akár szentek akár a saját életükben is. Az alkalmak után pedig a nővérek rendszeresen tartanak gitár foglalkozásokat, kamaszoknak szóló programokat, valamint havi rendszerességgel az animátor közösség számára csapatépítő alkalmakat.

Az idei évközi oratóriumok létrejöttét segítette, a Tesco – „Ön választ, mi segítünk” közösségi program 400.000 forintos támogatása, amelyet az Egri Szalézi Oratórium képviseletére létrehozott egyesület, a Fiatalokkal Együtt Lépve Egyesülete nyert el.

A nővérek és az önkéntes fiatalok szeptember óta szervezik heti rendszerességgel az évközi oratóriumi alkalmakat, a Tesco támogatása által az oratórium egy új projektorral gazdagodhatott, amelyeket egyaránt tudnak képzések, kiscsoportos foglalkozások, közös filmnézések, oratóriumi alkalmak, szentmiséken énekek kivetítése során használni. Továbbá az animátor közösség minden tagja egy oratóriumos pulóvert kapott ajándékba, amely az összetartozást fejezi ki, ezáltal is mutatva a közösségben rejlő erőt. Köszönjük a lehetőséget a Tesco vállalatnak és a támogató szavazatokat a vásárlóknak!

Érdekelhet még…

Szenteltvízi kaland

Szenteltvízi kaland

Vízkereszt napján a maklári animátorok közösségével volt szerencsénk elmenni egy szuper zarándoklatra Szentkútra. Az...

Animátorhétvége Egerben

Animátorhétvége Egerben

Több mint fél éve jött az ötlet Kati nővér részéről, hogy az egri animátoroknak szüksége lenne egy csapatépítő...