FMA logo

Posztulánsok lettünk!

Kategória: Hivatás | Szalézi élet
2024. okt. 12.
  1. október 7-én, Rózsafüzér Királynője ünnepén hivatalosan is Posztulánsok lettünk!

Gyönyörű volt az ünnepség, egy dallal kezdtük, ami a meghívásról – „Neveden szólítalak” – szólt. Azután következett a mi bemutatásunk, Patrícia nővér, a formációnkért felelős nővér, egyenként, nevünkön szólított bennünket, azután felolvasták az általunk választott Bosco Szent János és Mazzarello Szent Mária leveleket és az Evangéliumot.

Jelmondatunk; „Gyertek, nézzétek meg” („Venite e Vedrete”), János evangéliumának 1 fejezete 35-42. vers.

Don Bosco leveléből szeretném kiemelni ezt a mondatot: „Az egyetlen vágyam: boldognak látni titeket most és az örökkévalóságban.”

Mazzarello Mária leveléből pedig ez ragadott meg:

Kegyelem már most a Mennyországban élni, mindig tartsátok szem előtt az alázatot és a szeretetet„.

Az evangélium felolvasása után következett a fő része az ünnepségnek; amikor megkaptuk a posztuláns medált. Phyllis nővér, aki vizitáción van Torinóban, mondott néhány szép szót előtte, amiből kiemelném: „Mostmár posztulánsok vagytok, így már hivatalosan is Krisztus a középpontja életeteknek. Semmi sem könnyű, de semmi sem lehetetlen! Bízzátok rá magatokat a Segítő Szűzanyára.”

Phyllis nővértől megkaptuk a medálokat, majd körbement mégegyszer és a tenyerünkre keresztet rajzolt nárdusolajjal és mindenkit megölelt. Olyan szép volt, ahogy befogadott bennünket az FMA család, mint Posztulánsokat.

Ezután már Posztulánsként elmondtuk a felajánló imánkat a Segítő Szűzanyához és énekeltünk.

A könyörgések és záróáldás után volt egy kis ünnepség, ahol találkozhattunk a tartományfőnökeinkkel, az ismerős nővérekkel és szaléziakkal. Padovából eljött többek között Antonella nővér tartományfőnök, aki képviselte a magyar nővéreket is az ünnepen.

Megható volt ott állni a Segítő Szűzanya előtt és elmondani a felajánló imádságot, így megerősítve Vele és Jézussal a szeretetkapcsolatot.

Mind a 14-en boldogan, és szeretettel telve hivatalosan is a Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco nővérek Rend Posztulánsai lettünk.

Viva Gesù e viva Maria!

Érdekelhet még…