FMA logo

Pesthidegkúti Nyári Oratórium

2024. aug. 7.

Ebben az évben a Pesthidegkúti  Városrészi Önkormányzati pályázat segítségével „A béke bennem kezdődik” címmel valósítattuk meg a Nyári Oratóriumunkat, ahol Noéval és állataival együtt kalandoztunk napról-napra. Minden nap 1-1 ellentétes fogalom volt terítéken (pl. magány-közösség), és a fogalmakhoz kapcsolódva 1-1 állat jelképezte a szavakat. Az első héten szerdán elkirándultunk a piliscsabai Dévényi Antal-kilátóhoz, ahol izgalmas forgószínpados játékon vehettünk részt. A délelőtt folyamán pedig egy tisztáson közösen részt vettünk egy szentmisén, melyet Iulian atya tartott, a Pesthidegkút-Ófalui templom plébánosa. A hazafelé utat egy nagy vihar tette izgalmassá, amikor egymást segítve keltünk át kisebb-nagyobb pocsolyákon bőrig ázva. Mindkét héten volt jobbnál-jobb vizesnap, és a második héten, kedden részt vettek az animátorok templomunk búcsúnapján, együtt ünnepelve a hívekkel. Pesthidegkúti szokásokhoz híven mi a második hét péntekén avatjuk fel az új animátorokat és kisanimátorokat, melyre most is sor került, és egy kifejezetten szép pillanat volt. Ami engem személy szerint megérintett és a legjobban örültem neki, hogy mindkét hét péntekén sok fiatal ment el gyónni és részesült a szentség felszabadító kegyelmében.

Egy gond volt csak: túl gyorsan eltelt ez a két hét! J Reméljük, hogy az általunk közvetített sok jót a gyermekek el tudják vinni családjaikba és a hétköznapokba is, és hogy Isten felé tudtuk őket vezetni tetteinkkel és jelenlétünkkel.

Érdekelhet még…

Mazzarello Mária élete a színpadon

Mazzarello Mária élete a színpadon

2024 nyarán egy régi álom öltött testet, amikor musical formában színpadra állította Medgyessy Zsófia nővér és Domán...

Egri nyitó oratórium

Egri nyitó oratórium

Egerben is megnyitotta kapuit az évközi oratórium szeptember 15-én, vasárnap. Az eső ellenére is szép számban érkeztek...