FMA logo

MOP 2017 NYÁR

2017. júl. 20.
#pesthidegkútinyárioratórium
Pesthidegkúton idén is megrendezésre került a nyári oratórium, több mint 150 gyermek és 25 fiatal részvételével.
#találkozások
A gyermekeknek a különböző szakkörök, kézműves foglalkozások és játékok mellett lehetőségük nyílt arra, hogy olyan személyekkel is találkozzanak, akikkel Don Bosco maga is találkozott. Többek között így megismerhették Garelli Bertalant, Magone Misit, Savio Domonkost, Rua Mihályt stb. Megtanulhatták Don Boscotól, hogyan is kell igazán szeretni, barátnak lenni.
#szórakozás
Voltak szervezett, nagy közös játékok, mint a számháború, sorversenyek, sőt még a különböző sportágakat, mint a sakkot, a focit, a futást, a síelést stb. is kipróbálhattuk Pesthidegkút utcáin. a legnagyobb élvezetet, talán a vizes napon volt. Két alkalommal kirándultunk. Az első héten a Vadasparkot látogattuk meg, a második héten a Normafára mentünk, ahol különböző feladatokkal kellett megküzdenie a csoportoknak. A gyermekek játszva gyakorolták, hogy mit is jelent valóban szeretni, odafigyelni, türelmesnek lenni.
#gondviselés
Minden napot Istennel kezdtünk és vele is fejeztük be. Jelen volt a szórakozásainkban, a csoportbeszélgetéseinkben, a játékainkban, a kirándulásainkban. Az oratórium során többször megtapasztalhattuk az Ő gondviselését az apró dolgokban is. Elég csak az időjárásra gondolnunk, hisz az is előfordult, hogy míg mi békésen játszottunk, addig tőlünk párszáz méterre esett. Hihetetlen élmény volt megtapasztalni Isten szeretetét, amely végig kísért bennünket a gáláig.
#gála #animátoravatás
Az utolsó napon hálaadó szentmisét tartottunk, amelynek keretében egy új animátort és öt új kisanimátort avattunk. A szentmise után megtartottuk a gálát, ahol a gyermekek megmutatták, hogy mit is tanultak az elmúlt két hétben Nagyon ügyesek voltak, mindegyik produkció (bans, színjáték, röpi, foci, jelnyelv, fizika, akrobatika, néptánc) élvezetes és hangulatos volt. A gálát közös ünneplés zárta. 🙂

Érdekelhet még…

Mazzarello ünnep Focikupa 2024

Mazzarello ünnep Focikupa 2024

Sok szeretettel várunk idén is a Mazzarello ünnepre 2024.05.11-én. 10.30-kor szentmise, majd ezt követően ebéd, játék,...

Szenteltvízi kaland

Szenteltvízi kaland

Vízkereszt napján a maklári animátorok közösségével volt szerencsénk elmenni egy szuper zarándoklatra Szentkútra. Az...

Évközi oratóriumok Egerben

Évközi oratóriumok Egerben

A Don Bosco Nővérek egri közössége köré szerveződő Egri Szalézi Oratórium a tanév minden szombatján várja a helyi...