FMA logo

Pesthidegkúti Nyári Oratórium 2016

2016. aug. 20.

A nyári oratórium témája Pesthidegkúton összetett volt.

Minden nap foglalkoztunk az irgalmasság egy cselekedetével, egy lélek gyümölcsével, egy bűnnel, és egy szenttel, aki a példaképünk lehet. Minden nap egy reggeli imával és gondolattal indítottuk a napunkat, majd korosztály szerinti kiscsoportokban folytattuk a beszélgetést és a játékot.

Idén Pesthidegkúton először, egy másfajta csoport is alakult, a legnagyobbakból a kalandcsoport, akik minden nap elhagyták az oratóriumot és elkirándultak egy másik helyre, ahol játékosan, másfélekeppen dolgozták fel ugyan azt a témát. A délutánjainkat is szép napsütésben tölthettük, ennek a szép időnek köszönhetően sikerült megtartanunk (kétszer is) a sok-sok éve várt vizes napot, ami hatalmas hangulatot hozott az egész táborba. A két hét alatt egyszer Esztergomba kirándultunk, ahol egy izgalmas akadályversennyel ismertük meg a várost és a bazilikát is.

Nyar2016_028

Nekem személy szerint nagy élmény volt, amikor a bazilikába egy nagy körbe álltunk és elimádkoztuk a Miatyánkot. Látszik, hogy gyerekek, segítők, animátorok, nővérek és atyák egy közösséget alkotunk, egymásért vagyunk, egy a célunk. A másik kirándulásunknak kicsit közelebbi célpontja volt, a Máriaremetei kegytemplomhoz mentünk el hogy átlépjük az Irgalmasság kapuját, és így teljes búcsút nyerjünk.

A nyári oratórium utolsó napján került sor a záró gálára, ami egy szentmisével kezdődött, amelyben kisanimátor lett Skublics Zsófi és animátori ígéretet tett Baranya Bence. A mise után kezdődött a nagy ünnep, amelyben a gyerekek megmutatták, hogy milyen szakkörön mit tanultak a két hét alatt. Volt színjátszás, bans, fizikai-kémiai kísérletek, hajfonás, musical, jelnyelv stb… Együtt vigadtunk egész estig, jó hangulatban, sok tánc mellett együtt a gyerekek, fiatalok, animátorok, nővérek. Köszönjük azoknak, akik bármi módon segítettek a tábor létrehozásában és lebonyolításában, vagy akik imáikkal kísérték végig az egész két hetet.

Tóth Domonkos

Érdekelhet még…

Mazzarello ünnep Focikupa 2024

Mazzarello ünnep Focikupa 2024

Sok szeretettel várunk idén is a Mazzarello ünnepre 2024.05.11-én. 10.30-kor szentmise, majd ezt követően ebéd, játék,...

Szenteltvízi kaland

Szenteltvízi kaland

Vízkereszt napján a maklári animátorok közösségével volt szerencsénk elmenni egy szuper zarándoklatra Szentkútra. Az...

Évközi oratóriumok Egerben

Évközi oratóriumok Egerben

A Don Bosco Nővérek egri közössége köré szerveződő Egri Szalézi Oratórium a tanév minden szombatján várja a helyi...