FMA logo

Egerszalók 2015

Kategória: Animátor | Eger
2015. aug. 9.

Az idei Egerszalóki Ifjúsági Találkozó krisztusi korba lépett és a „Járd végig!” mottó jegyében szólt hozzánk fiatalokhoz.

Nap mint nap előadásokat hallhattunk ebben a témában többek között Simon András grafikus, Csókay András idegsebész, Béri László Renátó kármelita atya, és a számunkra már jól ismert Csány Marci szalézi animátor és Gamon Ewa nővér életéből.

Az előadásokon kívül lélekemelő szentségimádásokon és fiatalos, lendületes koncerteken vehettünk részt. Az előadások után kiscsoportos foglalkozásokon dolgozhattuk fel e témát.

A programot színesítették még a szerzetesrendek által vezetett műhelyfoglalkozások is. Így a szalézi sátor is várta az érdeklődő fiatalokat napról napra. Itt alapkövek voltak Elvi nővér, Ági nővér, Fülöp atya és az egri animátorok és a kollégium lakói. Tanúságtételeket hallhattak a hozzánk ellátogató fesztiválrésztvevők és megismerkedhettek a szalézi karizmával. A fiatalok örömmel vették a játékokat és a beszélgetéseket.

Lélekemelő és kegyelemteljes hetet zártunk, barátságokat köthettünk, elmélkedhettünk, imádkozhattunk, koncerteken és műhelyfoglalkozásokon vehettünk részt és mindezen kívül elmélkedhettünk az életutjainkról.
„Szalókország” áldásai kísérnek minket, hogy a mindennapjainkban is végigjárhassuk erős fiatalként, nem „lekvárkodva” a saját személyre szabott utunkat, és a találkozó erőt adott nekünk hogy a krisztusi útról ne térjünk le.

Domán Vivien

Érdekelhet még…

Nyári oratórium Egerben

Nyári oratórium Egerben

Évről évre sok fiatalt vonz az egri Don Bosco nővérek tábora. Az idei nyári oratórium mottója: „Az álom, mely álmodni...