FMA logo

Örökre szeretetben: egy szalézi nővér vallomása

Kategória: Szalézi élet | Hivatás
2023. okt. 26.

Tizenkilenc éve kerestem a hivatásom és most úgy érzem, hogy elértem a csúcsára, ami nem egy végső cél elérését, hanem egy teljes elköteleződést jelent számomra, ami valóban az életem végéig szól. 2023.10.01-én tettem örökfogadalmat Egerben a Szent Bernát Ciszterci templomban, melynek főcelebránsa dr. Ternyák Csaba egri érsek volt. Az Örökfogadalmat pedig jelenlegi tartományfőnöknőnk, Antonella Franchini nővér kezébe tettem.
Amikor először megfogalmazódott bennem a szerzetesi életre szóló meghívás gondolata, akkor évekre volt szükségem, hogy elinduljak ezen az úton. Egy gondolat vezérelt csupán: „Isten szeretetében szeretnék élni és ezzel a szeretettel szolgálni”. Mindezt az elmúlt 10 évben a jelölt időtől kezdve egyre mélyebben sikerült megélnem.
Már az első fogadalmam a szívemben örökre tettem, de ezen a nagy napon az ünnepélyes fogadalom keretében most már nem csak a szívemben, hanem valóban a jelenlevő hívek előtt is örökre elköteleződhettem.
Nagy kegyelem és ajándék ez számomra, mert az örökfogadalmamra választott jelmondatom: „Maradjatok meg szeretetemben” is erre hív, hogy most valóban örökre maradjak meg abban a Szeretetben, amit felfedeztem az életemben és így napról napra válaszolva Isten meghívására az Ő jeleként lehetek jelen a világban.
Hálát adok a Jóistennek, hogy Vele lehet teljes az életem és Benne találom meg valóban életem értelmét és célját. Benne találhatom meg napról-napra az igazi boldogságot, amit Ő ad számomra.
Valóban az Isten szeretetének jele szeretnék lenni továbbra is a rámbízottak között. Kérlek benneteket, hogy imádkozzatok értem, hogy valóban örök hűségben tudjam megélni a hivatásomat.

Érdekelhet még…

Márti posztuláns lett!

Márti posztuláns lett!

Október 7-én hivatalosan is beléptem a posztulátusba, ami a novíciátust megelőző időszak a szalézi nővérek formációja...