FMA logo
Élet GPS

Élet GPS a Segítő Szűz Mária Egyetemi Kollégiumban

Kategória: Eger | Hivatás
2019. nov. 30.

Az idei őszi félév Élet-GPS-e  2019. november 29–30-án került megrendezésre. Az újabb és újabb csapatépítő játékok mellett sor került mélyebb lelki beszélgetésekre is, melyekben Drahos Dávid atya, az egyetemi lelkészünk volt segítségünkre.

Átélhettünk a Szentségimádás alatt milyen az, amikor a bennünk felmerülő kérdésekre válaszokat kapunk, vagy csak elkezdünk mélyebben érdeklődni a vallás iránt.

Az új emberek mellett közelebbről megismerhettük Dávid atyát is, hiszen mesélt nekünk arról miért választotta a papi hivatást, illetve készségesen válaszolt bármilyen kérdésünkre. Beszélt nekünk Isten szeretetéről, a Szűzanyáról és próbálta beállítani életünk GPS-ét helyes irányba, Isten felé. Ezek mellett beavatott minket a gyónás titkaiba, felkészített minket rá, és természetesen szentgyónásra is volt lehetőségünk. Az egész programot közös szentmisével zártuk.

Úgy gondolom, hogy azok, akik időt szántak arra, hogy ezen a hétvégén a koránkelés, a sok vizsga és beadandó ellenére itt legyenek, mint fizikailag, mint lelkileg, gazdagabban kezdik meg az új hetet. Megtanulhattuk, hogy Isten mindig mellettünk van, és életünk bármely szakaszában, legyünk fent vagy lent életünk hullámvasútján, bármikor fordulhatunk hozzá. Nekünk egyszerűen csak az a dolgunk, hogy nyitottak legyünk, és befogadjuk Őt az életünkbe.

Gábor  Fanni

Érdekelhet még…