FMA logo

Alaide nővér látogatása

2017. szept. 20.

Nagy örömmel éltük sr Alaide Deretti nővér látogatását, aki Intézményünkben a misszióért felelős.

Velünk ünnepelte a Segítő Szűz Mária Leányai magyarországi jelenlétének 80. és mogyoródi letelepedésének 25. évfordulóját.
Segítségünkre volt, hogy elmélyíthessük a szalézi missziós karizmát, amit az is aktuálissá tett, hogy 140 éve indultak útnak, 1877 novemberében az első misszionárius nővérek. Új lendületet adott nekünk is újra látni az Uruguay felé induló 6 fiatal nővér bátorságát, az Oltáriszentségbe és Máriába vetett bizalmukat, bátorságukat, don Bosco és Mazzarello Mária odaadó figyelmességét a genovai induláskor.

Alaide nővér az egri és a pesthidegkúti közösségekben tett látogatását követően Budapesten, Kazincbarcikán és Péliföldszentkereszten is járt a szaléziaknál.
Mogyoródon a 25 éves jelenlétet nagy ünnepélyességgel celebrált szentmisével és utána, a plébánia udvaron közös ebéddel, gulyással és kürtős kaláccsal ünnepeltük. A derűs együttlétet a gyerekek és a fiatalok tánca színesítette és felidéztük az elmúlt 25 év eseményeit.

Érdekelhet még…

Mazzarello ünnep Focikupa 2024

Mazzarello ünnep Focikupa 2024

Sok szeretettel várunk idén is a Mazzarello ünnepre 2024.05.11-én. 10.30-kor szentmise, majd ezt követően ebéd, játék,...

Május a Szűzanya hónapja

Május a Szűzanya hónapja

Május, a Szűzanya hónapja! Segítő Szűz Mária Leányaiként nagyon közel áll hozzánk a Segítő Szűzanya. Mogyoródon...