FMA logo

Az irgalmasság 1000 (h)arca

Kategória: Animátor | Mogyoród
2016. ápr. 20.

A tavaszi animátor találkozót április 15-17. között Mogyoródon rendezték meg.

2011 óta csupán csak tavaly került máshol megrendezésre, így mondhatni, hogy immáron az 5. alkalommal hívták a Mogyoródi Animátorok otthonukba a többieket. Tekintettel az oratórium és a rendház méreteire, a 130 fiatal ismételten a helyi általános iskolában gyűlt össze.

Az irgalmasság évében járva, a találkozó témája „Az irgalmasság ezer harca” volt, mely jól kifejezi, hogy mekkora küzdelem annak lenni mások felé, de még a befogadása sem egyszerűbb, de azt is jól tükrözi, hogy számtalan módon lehet megélni az irgalmasságot. A péntek esti ráhangolódás után, szombat délelőtt az olasz Trivenetói tartományból érkezett fiatalok tartottak számunkra képzést, és Don Bosco, az irgalmasság szentjének életét szemlélve. Délután pedig a gyakorlati képzés ideje volt a nagy közös játék után, különböző műhely foglalkozások következtek. Este először a lelkünket csendesítettük el, majd az est hátra lévő részében együtt játszottunk. Vasárnap a kiértékelés és tervezés után a helyi plébánia közösséggel együtt vettünk részt szentmisén.
A találkozó gyorsan a végére ért, de mondhatjuk, hogy újratöltött bennünket, így megújult erővel folytatjuk a nyári oratórium előkészületeit.

Érdekelhet még…

Oratolimpia Mogyoródon

Oratolimpia Mogyoródon

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, fiatalt, animátort, szerzetest és családtagokat Mogyoródra október 12-én. Az...