FMA logo

Alapszabályok újra átadása

Kategória: Hivatás | Szalézi élet
2015. dec. 4.

2015. december 3-án, Mogyoródra érkezett az egri és a pesthidegkúti közösség is…

hogy mi Magyarországon élő szalézi nővérek a szerzetesek évében járva, közösen újra átvegyük az Alapszabályainkat. Örömmel köszöntöttük az új tartományfőnöknőnket, Palmira De Fortunati nővért.

Az ünnep egy kis közös beszélgetéssel kezdődött a nővérek házában, s a helyi plébánia templomban folytatódott, ahol először a Szentségimádásban a hivatásokért, az újakért és a saját hűségünkért imádkoztunk. Majd a szentmise következett, melyet plébánosunk Tóth József Miklós atya mutatott be, s nagyon kedvesen még olaszul is köszöntötte a nővéreket. Az ünnep fényét igazán emelte, hogy a helyi kórus énekelt. Szép számmal voltak jelen a Szalézi Munkatársak, a Laura Vicuna Óvoda dolgozói és gyermeki a szüleik és még sokan mások.
Az Eukarisztia liturgiájának kezdetén került sor a szerzetesi életünket meghatározó Szabályzat újbóli átadására, mely megélése által válaszolunk Isten szeretetteljes szövetségére, amit mindnyájunkkal kötött, amikor meghívott az Ő szolgálatára. Elköteleződésünk jeleként megújítottuk a szerzetesi fogadalmunkat, melyet a Kenyérrel és a Borral együtt, a felajánlásban az oltárra tettünk.
A megújított Szabályzat ünnepélyes átadása segítsen bennünket, hogy oly tiszta szívvel és elkötelezettséggel éljük meg küldetésünket, miként azt az Első fogadalmunkkor megígértük.

 

Érdekelhet még…

Kié lesz az ajándék?

Kié lesz az ajándék?

Életed Isten ajándéka, nem mindegy, mit teszel vele. Isten mindannyiunk számára egyedi utat szánt. Ő azt akarja, hogy...

Németh Márti novícia lett

Németh Márti novícia lett

Augusztus 7-én nagy kegyelmet kaptunk Istentől: novíciák lettünk. Egy egész ünnepségsorozat után érkeztünk el ehhez a...