FMA logo

Új szalézi animátorok

Kategória: Animátor
2015. júl. 9.

2010 nyarán a volt mogyoródi plébános, Karácsondi Mihály atya plébániáján Bagon tartottak a nővérek és az animátorok egy egy hetes nyári oratóriumot.

Nemcsak a gyerekeknek, hanem a fiataloknak is nagyon tetszett, ezért ez utóbbiak először kisebb segítséggel, most már önállóan szervezik minden nyáron illetve havonta rendszeresen az oratóriumi foglakozásokat. Egy kis idő elteltével kérték, hogy részt vehessenek az animátorképzőn, hogy felkészülten szolgálhassák a gyerekeket. Így két éven át minden hónapban vasárnap délután egy kis csapat érkezett a képzésre Mogyoródra, és vettek részt az országos szalézi eseményeken is.

Ilyen előzmények után július 19-én, vasárnap hat fiatal tett egy egyházmegyés plébánián szalézi animátori ígéretet, hogy aktív szerepet vállal a Katolikus Anyaszentegyház életében, szalézi szellemben munkálkodva a fiatalok nevelésén és lelkük megmentésén.

A Boldogságos Szűz Máriának, Keresztények Segítségének közbenjárását kérve imádkozzunk értük, hogy a jó Pásztor példáját kövessék életükben!

Érdekelhet még…

Animátorhétvége Egerben

Animátorhétvége Egerben

Több mint fél éve jött az ötlet Kati nővér részéről, hogy az egri animátoroknak szüksége lenne egy csapatépítő...