FMA logo

Szent László hét Mogyoródon

Kategória: Mogyoród
2017. jún. 23.

Szent László királyunk emlék-évében járva, a Mogyoródi csata helyszínének közelében nem is dönthettünk volna másképpen, minthogy Nyári Oratóriumunkban rá figyelünk.

A hét is adott volt, hiszen a június 19-23 között nagyanimátoraink még keményen a vizsgáikkal küzdöttek, így a kisebb animátorokkal és önkéntesekkel dolgoztuk fel Szent László életét. Az egész évben működő színjátszó körösök, már hosszú hetekkel előbb készültek a napindító előadással. Szerdán a szobi Szent László Plébániáról érkezett Hefler Gábor atya, aki intreaktív előadásával segített bennünket. Kiscsoportos beszélgetéseinkben volt szó a lovag király csodái kapcsán a hitünkben, tettei kapcsán pedig emberségünkben növekedtünk.

2017SzentLaszlo033

A hét csúcspontja volt, amikor személyesen is találkozhattunk vele, azaz Győrben felkerestük hermáját, amely felújítási munkálatok miatt a Győri Bazilika helyett egy kis kápolnában várt bennünket. A Püspök várban megismerkedtünk a Apor Vilmos vértanú püspökkel, és megcsodáltuk a várost madártávlatból. Délutánt pedig nagy vidáman az állatkertben töltöttük.
Péntek este az érdeklődő szülőknek is bemutattuk a reggeli jeleneteket, majd pedig a táncházban együtt ünnepeltünk. Nagy öröm volt a szívünkben, hogy községünk szentjét ezen a héten kicsit jobban megismerhettük.

Érdekelhet még…

Május a Szűzanya hónapja

Május a Szűzanya hónapja

Május, a Szűzanya hónapja! Segítő Szűz Mária Leányaiként nagyon közel áll hozzánk a Segítő Szűzanya. Mogyoródon...