FMA logo

Váci Egyházmegyei Tábor

Kategória: Hivatás
2015. jún. 29.

A megszentelt élet (másnéven a szerzetesek) évében a váci egyházmegyei táborban különböző szerzetesrendek vezették a lelki programot.

A héten szerdán a szaléziak képviseletében Ewa nővér érkezett néhány lelkes fiatallal együtt, hogy a kb 160 gyereknek bemutassa rendjét és alapítóit.
A frappáns, könnyen megtanulható bans megadta a kezdő jó hangulatot a társaságnak. A közös táncolás után a szalézi nagy család két alapítojának, Bosco Szent János és Mazzarello Szent Mária életének kiemelkedő mozzanatait két csoportban, két féle módon sajátíthatták el a résztvevők. A női ág alapítójának életét pár oldalas, színdarab-szerű szöveg alapján ismertették, de az igazi elsajátítása a történeteknek az volt, amikor a gyerekek a felolvasott részekből a számukra legkedvesebbeket lerajzolhatták.

Don Boscot négy különböző csoportban és helyszínen, játékos formában mutattuk be. A négy helyszín a Szent életében is fontos négy város Becchi, Castelnuovo, Chieri és Torino szimbolizálása volt. Az adott helyen történt fontos események átbeszélése után került sor izgalmas játékokra pl. négyes palacsinta, gyöngyfűzés emberekből stb.
Miután minden csapat minden helyszínt érintett, az utolsó állomás végén átbeszélték a délelőtt folyamán hallottakat, valamint, hogy ki milyen gondolatot visz haza.
A váciak nagy örömére más bansok is színesítették a délelőttöt, többek között az Új szív is, ami már ismerősen csengett mindenkinek, hiszen ennek a bansnak koreográfiáját mi is a váci egyházmegye fiataljaitól tanultuk.
Nagy élmény volt az együtt töltött délelőtt nekünk és a váciaknak is. Reméljük a későbbiekben is fogunk még találkozni és tudjuk segíteni egymás munkáját.
Tóth Imre

Érdekelhet még…

Kié lesz az ajándék?

Kié lesz az ajándék?

Életed Isten ajándéka, nem mindegy, mit teszel vele. Isten mindannyiunk számára egyedi utat szánt. Ő azt akarja, hogy...