Jelentős fejlesztések Pesthidegkúton

Jelentős fejlesztések Pesthidegkúton 

A Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek pesthidegkúti közössége 2018-19-ben rendkívül színes programokat kínálhatott fiatalok és családok számára, valamint jelentős fejlesztéseket valósíthatott meg a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően.

 

fejlesztes-0001
fejlesztes-0002
fejlesztes-0003
fejlesztes-0004
fejlesztes-0005
fejlesztes-0006
fejlesztes-0007
fejlesztes-0008
fejlesztes-0009
fejlesztes-0010

 

2018.05.12-én, a rendalapító, Mazzarello Mária ünnepén több mint 500 résztvevő volt jelen; nagycsaládok, gyermekek, fiatalok, nevelők, pedagógusok az ország számos pontjából, a Szalézi Család képviselői, mind külföldről, mind Magyarországról, továbbá a II. kerületi Önkormányzat képviselői. Az ünnepet szentmisével kezdtük, majd a gyermekek és fiatalok rövid műsort adtak: az óvodások táncoltak, a fiatalok tanúságos színdarabot adtak elő, voltak zenészek és énekesek is. Ezt követte az ebéd, ahol a családok finom bográcsgulyást és paprikás krumplit, süteményeket tálaltak fel. Délután a gyerekek játszottak, kézműveskedtek, ügyességi játékokon, focibajnokságon vettek részt.

2018.06.18-29. között közel 180 gyermek és 30 önkéntes részvételével zajlott a nyári oratóriumi tábor. A fiatalok a tábor mottóját megélve („Gyere velem, menjünk együtt!”) megtapasztalhatták a családiasságat, sportoltak, játszottak, kézműveskedtek, táncoltak, énekeltek, kirándultak, különböző érdekes szakkörökön (színjátszás, fizikai kísérletek, jelnyelvoktatás stb.) fejleszthették magukat, tudásukat. A közös élmények mellett jutott idő az értékes, mély beszélgetésekre is.

A nyár folyamán az oratórium termét kifestettük, a játékokat pótoltuk, a régi tároló szekrényeket új beépített szekrényre cseréltük, ezáltal nagyobb játékteret kaptunk. Az ablakokat rolókkal szereltük föl, új fogasokat szereztünk be. 

Szeptember 1-jén ünnepélyes keretek között indult újra a tanév első oratóriuma, melyen több mint 40 gyermek és 15 önkéntes oszthatta meg nyári élményeit, örömmel, játékos felszabadultsággal készülhetett az új tanévre.

Év közben heti rendszerességgel foglalkozunk gyerekekkel és fiatalokkal (kb.40-70 fő), akik eközben közösséggé formálódva átélik annak értékeit, és biztos pontként tekintenek rá életükben. Az oratóriumokban kézműves foglalkozásokon, játékokon, színdarabokon, táncon, éneklésen keresztül próbálunk jó keresztényeket és becsületes magyarokat nevelni Bosco Szent János pedagógiai elvei alapján.

2019. 03. 16-án Tavaszi Gyereknapot tartottunk, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat a vidám csapatépítő programokon, önfeledt játékokon.

Nagyon köszönjük a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a támogatását!