Mindnyájan testvérek

Kategória: Bemutatkozás

A hosszú hónapok egyedülléte után, május közepére a „nyitott testvériség”  jegyében egy vidám családi napot terveztünk Pesthidegkútra. A járványügyi előírások, akkor nem tették lehetővé, hogy az egész országból a szalézi nővérek oratóriumaihoz tartozó családok találkozhassanak. Azon napon egy szabadtéri szentmisével ünnepeltek a pesthidegkúti nővérek és néhány fiatal. A helybeli családok pedig -a biztonságos távolság betartásával- QR kódok segítségével, egy szabadtéren kijelölt séta ösvényen ismerkedhettek Mazzarello Mára és az első szalézi nővérek testvéri közösségével, 

eger_12_Copy
eger_13_Copy
eger_7_Copy
eger_9_Copy
KsznetHonlap_Copy
Mogyord_1_Copy
Mogyord_6_Copy
Mogyord_7_Copy
Mogyord_8_Copy
Pesthidegkut_1_Copy
Pesthidegkut_4_Copy
Pesthidegkut_9_Copy
Tordas_19_Copy
Tordas_21_Copy
Tordas_22_Copy
Tordas_26_Copy
Tordas_28_Copy
Tordas_29_Copy

És a többi oratóriumunk gyermekei és fiataljai? Mikor élhetik meg, hogy nincsenek egyedül,  hogy ugyanabban a bárkában evező közösséghez tartozó testvérek vagyunk?  Sok-sok bizonytalanság a pandémia miatt… és nem szerettük volna sokáig késlekedni.  Végül úgy döntöttünk, hogy a legalkalmasabb nap június 29. „Szent Péter és Pál apostolok” ünnepe, ők voltak az elsők, akik elindultak, hogy megismerhessék a világ minden pontján, hogy Jézusban testvérek vagyunk.

Azonban a vírus okozta sebek még óvatosságra intettek bennünket, ezért inkább csak az elmúlt évben természetessé vált Google-Meet-es találkozón tekintettünk be Oratórumaink életébe, énekeltük és vidáman köszöntöttük egymást  Pesthidegkútról, Egerből, Mogyoródról és Tordasról.  A néhány perces online csúcstalálkozó után, mind a négy helyszínen a korcsoportos beszélgetések lehetővé tették, hogy a bennük lévő örömet  megosszák társaikkal, a kézműves foglalkozás keretében pedig alkossanak, a sport és játék által a legjobbat hozhassák ki magukból. A déli közös étkezéskor a család érzését  is sokunkban felidézte. A délutáni bajnokságokban, játékokban hősiesen való tisztes küzdelem után a nap végén még édes jutalomnak is örülhettek a gyerekek.
A nap megvalósult a Magyarország Kormányának jóvoltából, az EKCP-KP-1-2021/1-000731 pályázat keretében 400 000 Ft-tal támogatta programunkat. 

 

Közel 500 gyermek és fiatal, majd az estefelé bekapcsolódó szüleik is, megtapasztalták a nyitott testvériség lényegét, hogy „a fizikai közelségen túl lehetővé teszi számunkra, hogy minden embert megismerjünk, megbecsüljünk, és szeressünk, függetlenül attól, hogy a világ mely pontján született.” (FT n.1)