Karácsonyi előzetes

Kategória: 2016

A Segítő Szűz Mária Egyetemi Leány Kollégiumban, a már hagyománnyá vált karácsonyi előzetes idén is megrendezésre került.

Ez a program mindig jó alkalom a kollégiumban élő lányok számára, hogy egy kicsit kiszakadjunk a hétköznapjainkból, a tanulásból és lelki feltöltődésre is legyen lehetőségünk.
Idén kollégiumunk lelkivezetője Füleczki István atya segített minket adventi készületünkben. Prédikációját egy vicces, de tanulságos történettel kezdte, amelyet én is megszeretnék osztani a kedves olvasókkal:
Kutatók egy csoportja megkérdezik a székely, öreg bácsit, hogy isznak-e a halak vizet? A székely bácsi a következőképpen válaszol: Nem tudom, hogy isznak-e, de lehetőségük van rá az biztos.

Elozetes000
Elozetes001
Elozetes002
Elozetes003
Elozetes004
Elozetes005
Elozetes006
Elozetes007
Elozetes008
Elozetes009
Elozetes010

Én is arra buzdítom a kedves olvasókat, hogy adventi készületünk során itt a lehetőség arra, hogy életünket átértékeljük, bűnbánatot tartsunk és megtérjünk.
Ezekkel a gondolatokkal és buzdításokkal kívánok mindenkinek Istentől megáldott adventi készületet, hogy mire elérkezik, szent Karácsony ünnepe mindenki szívét átjárja és betöltse a betlehemi istálló melegsége és békéje.

Kévés Fanni