Hittantábor 2013

Kategória: 2013

A mogyoródi hittanos gyerekek ez évben Nógrád-megyébe, Tar községbe indultak táborozni.

Az augusztus 5-9-e között Kati nővérnek, Kertészné Erika szalézi munkatárs és 3 animátor segített. A tábor részletes krónikáját 2 táborozó, Mongyi Tamás és Farkas Pál tollából olvashatjuk.

2013HittanosTabor196
2013HittanosTabor197
2013HittanosTabor198
2013HittanosTabor199
2013HittanosTabor200
2013HittanosTabor201
2013HittanosTabor202
2013HittanosTabor203
2013HittanosTabor204
2013HittanosTabor205
2013HittanosTabor206
2013HittanosTabor207
2013HittanosTabor208
2013HittanosTabor209
2013HittanosTabor210
2013HittanosTabor211
2013HittanosTabor212
2013HittanosTabor213
2013HittanosTabor214
2013HittanosTabor215
2013HittanosTabor216
2013HittanosTabor217
2013HittanosTabor218
2013HittanosTabor219
2013HittanosTabor220
2013HittanosTabor221
2013HittanosTabor222
2013HittanosTabor223
2013HittanosTabor224
2013HittanosTabor225
2013HittanosTabor226

 

Ilyen volt a hittantábor

 

Kati nővér az idén minket Tar községébe vitt el táborozni. Gödöllőről negyed órás késéssel indultunk neki a legjobb vakációnknak. Bár az utazás hosszú és meleg volt, mi ennek ellenére vidáman és boldogan mentünk a táborba. A tari vonatállomásról két kisbusszal jöttünk a csodálatos szállásunkra. Kati nővér és egy apuka hozták el a bőröndjeinket, az élelmiszereket és a játékokat, amiket mi már itt találtunk. Gyorsan kiosztotta Kati nővér a  szobákat, ahová mi örömmel be is költöztünk. A honfoglalás után gyorsan kipihentük az utazás fáradalmait, majd aki nem volt fáradt, az elfoglalta magát valamivel. Aki akart pingpongozni, az segített elővenni a pingpongasztalt és a sörpadokat az asztalokkal. Délben egy kis késéssel megebédeltünk, és ebéd után Kati nővér kitalált a három csapatnak ismerkedős játékokat. Este vacsora előtt a három csapat elkészítette a zászlóját, az indulóját, és a csatakiáltást és elmentünk a három animátorral csapatokban, egy játékos feladatlap kíséretében, megismerni  a községet. Vacsora után bemutattuk egymásnak a munkánkat. Nagyon tetszett a környék, és a hétfői nap.

Másnap reggel üdén és frissen keltünk a napi bemelegítésre, és délelőtt megjött közénk Miklós atya is. Mindenkinek bekötötték a szemét. A vak tapasztalatát megélve, mi is Isten gyógyító erejében bízva  mentünk fel a nagyok segítségével a templomba. Ott Miklós atya segített nekünk a bűneinket megbánni és Krisztusnak bevallani. A gyónás után szentmisét tartottuk, ahol a fiúk ministráltak. Délután nagyon meleg volt és nem bírtuk a nagy hőséget, így lementünk Pásztóra egy jót strandolni. Amikor odafelé mentünk, akkor még a busszal minden rendben ment. Pásztón hamar be is jutottunk és egy jót strandoltunk. A víz egész jó volt, és mi nagyon jól  éreztük magunkat. A strandolás után gyorsan siettünk a buszmegállóba, ahol a buszt le is késtük. A következő később jött. Miközben a buszunkra vártunk, sokat banszoltunk és játszottunk. Amikor a busz megérkezett, akkor nagyon örültünk, és vígan szálltunk fel rá. Este fáradtan mentünk aludni.

Szerda reggel elindultunk Salgótarjánba, ahol megnéztük a bányakiállítást. Azonnal a köszöntéssel kezdtük. Nagyon szép volt a bánya története is, amit Szilveszter Tibor mesélt el nekünk. A bánya nem volt túl szép, de nagyon érdekes volt. A  bányában nem volt túl meleg, sőt egész jó volt az idő. Csak 17 fok volt ott, aminek mi nagyon örültünk. Végignéztük a barnaszénbányát, és nagyon tetszett nekünk. Ebédre Erika néni készített nekünk májkrémes kenyeret. Amikor a csapatunk jóllakott, akkor játszottunk egy kicsit a múzeum udvarában. Mindannyian jól szórakoztunk. A nagy meleg tekintetében kimentünk a salgótarjáni strandfürdőbe. A fürdőben mindenki fantasztikusan érezte magát. Úsztunk, pancsoltunk, és játszottunk a vízben. Amikor mindenki elég vizes lett, akkor ettünk egy-egy lekváros és kakaós palacsintát. Aki még éhes maradt az kapott kekszet lekvárral. Így indultunk Tarra, a szállásunkra. Igyekeztünk hamar hazaérni, mert Kati nővér azt mondta, hogy csütörtökön korán fogunk felkelni.

Csütörtök reggelén, amikor a nap éppen csak kikukucskált, akkor indultunk el Mátraverebélyre zarándokolni. Lélekmelegítőnek egy-egy pohár teát, kakaót ittunk. Így indultunk el a zarándoklatunkra. A busz sajnos nem jött akkor, amikor kellett volna jönnie, ezért Kati nővér kisbuszával kellett elindulni. A reggeli szentmise közepéig mindenki beérkezett. Az ottani ferences atya tartott nekünk egy kis  beszámolót a bazilikáról. Elmondta nekünk, hogy azért lett bazilika, hogy egy kis figyelmet kapjon. Felmentünk a közeli remetebarlanghoz, ahol megcsodáltuk szerény kis otthonaikat. A Lourdi barlangot is megnéztük. Láttuk, amint Szent Bernadett térdelve imádkozik a Szűzanyához. A bazilikába visszatérve imaszándékait kifejezve egy tized rózsafüzért imádkoztunk a Gyerek Rózsafüzér Csapat vezetésével. Mielőtt elindultunk volna, vásároltunk emléktárgyakat. Voltak szép képeslapok és ajándéktárgyak. A nagy hőségben indultunk a tábor felé. A busz egy darabig elvitt minket, de aztán le kellett szállni. A következő busz későn jött, így ismét banszoltunk egyet. Otthon ettünk finom dinnyét, amit jóízűen falatoztunk. Délután kipihentük magunkat, majd számháborúztunk. Az utolsó este a záróest volt. Minden csapat készített egy-egy műsort az estére. A műsor után a nagyok elvittek minket egy helyre, ahol nagyon szépen lehetett hallani a kutyák ugatását, az autók zaját és a tücskök ciripelését. A csillagok alatt ültünk és néztük a hullócsillagokat. Nagyon szép nap volt, a mai nap.

Pénteken délelőtt ajándéktárgyakat készítettünk. Mindenki csomagolt és búcsúzkodott. Kiértékeltük ebéd után az idei hittantábort, hálát adtunk a megtapasztalt jóért.

 

Egész héten nagyon élveztük a banszokat, az angyalkázást, strandolást, a csapatjátékokat és azt, hogy Erika néni olyan finom kenyereket kent. Kati nővérnek is köszönetet mondtunk a vezetésért. Nagyon köszönjük az animátorokat, Fekete Botondot, Mulut és Kovács Emőkét. Külön köszönjük Erika néninek az áldozatos munkáját. Mi nagyon élveztük az egész tábort. Biztos, hogy nem felejtjük el az idei tábort. Ez volt a legjobb hittantábor. Jövőre újra találkozunk!

 

Mongyi Tamás és Farkas Pál