"Isten csodálatos teremtménye vagyok!"

Peshidegkúti nyári oratórium 

Június 15-én elkezdődött két hetes nyári oratóriumunk. Sajnos ebben az évben csökkentett létszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel vágtunk neki a tábornak. Összesen 85 gyerek és 30 önkéntes vett részt a táborban. A tábor jelmondata: „Isten csodálatos teremtménye vagyok!” Táborunk a Lilo és Stitch nevű animációs film köré épült. Minden reggel a napi témához kapcsolódó filmrészlet megnézésével kezdtünk, és utána volt a reggeli ima. 

keszult_magyarorszag_korm_tamogatasaval_2020
NYO_2020_1
NYO_2020_2
NYO_2020_3
NYO_2020_4
NYO_2020_5
NYO_2020_6
NYO_2020_7

Az első héten  volt szó arról, hogy ki vagyok én most, konfliktusokról és azok helyes kezeléséről, az emberek közti különbségekről, a másik emberben való jó felfedezéséről. Ennek a hétnek a megkoronázása a pénteki NEK-nap volt, ahol Fábry Kornél atya tartott lebilincselő előadást kicsiknek és nagyoknak is. Ezek után volt egy rövid Szentségimádás, és Lelkiösvény is mindkét korosztálynak. Az új hét szép időt és a második hetet hozta ajándékul. Ezen a héten beszélgettünk arról, hogy miért vannak nehézségek az életben, hogyan tudunk tudatosan jelen lenni napról napra, miként gyakorolhatjuk az önzetlen szeretetet, a második, vagy sokadik esély és bizalom adásáról, és a legvégén, hogy ki is vagyok én. 

Igyekeztünk sokat kirándulni, nem tántorította el az eső sem a gyerekeket, sem az animátorokat. Második hét péntekén egy közös zárómisével és egy színvonalas gálával fejeztük be ezt a csodálatos két hetet. Célunk volt, hogy nem csak jó élményeket adjunk a gyerekeknek, hanem szalézi odafigyeléssel, közvetlenséggel Istenhez vezessük őket. A hangulat az egész tábor alatt vidám és családias volt. Oratóriumunk 2. hetét a Magyar Kormány támogatta, ezúton is köszönjük nekik.