Hálaünnep Balatonlellén

Kategória: 2017

Pesthidegkúti közösségünkkel június 10-én hálaünnepet tartottunk Balatonlellén.

Megérkezésünkkor egy kicsit körbe néztünk, sétáltunk. Felhős, esős időjárás fogadott minket, de ez nem szegte kedvünket. Reménykedtünk, hogy délutánra szebb idő lesz.
Gyorsan nekiláttunk az ebéd elkészítéséhez; tüzet raktunk, húst sütöttünk (égettünk… ⯑), zöldséget szeleteltünk. A közös ebéd nagy vidámságban telt és ahogy vártuk, még a nap is kisütött. Gyors rendrakás után a bátrabbak bemerészkedtek a Balatonba, a többiek az árnyékban pihentek, napoztak.
Természetesen a délutánból nem maradhatott ki a közös játék, a fagylalt. Majd a szabadban közösen imádkoztuk el az esti hálaadó zsolozsmánkat. Indulásunk előtt még egy séta is belefért a Balatonnál.

 

Halaunnep01
Halaunnep02
Halaunnep03
Halaunnep04
Halaunnep05
Halaunnep06
Halaunnep07
Halaunnep08
Halaunnep09
Halaunnep10
Halaunnep11
Halaunnep12
Halaunnep13
Halaunnep14
Halaunnep15
Halaunnep16
Halaunnep17
Halaunnep18
Halaunnep19
Halaunnep20


Hazafelé az új hivatásokért imádkoztuk a rózsafűzért, és közben egy csodálatosan szép természeti jelenségben lehetett részünk. Egy gyönyörű szivárvány jelent meg épp előttünk az úton.
Ez talán egy jel!?
Itthon közös vacsorával, pezsgővel zártuk a napunkat.
Talán így olvasva nem volt semmi ünnepi ezen a napon, mégis talán pont ez tette különlegessé és nagyszerűvé ezt a hálaünnepet. Hisz közösségünk szeretetben, pihenéssel, és együtt töltött idővel ünnepelte, és adott hálát a közösen töltött évért.