„Újra tervezés”

Kategória: 2017

Élet-GPS az egri Segítő Szűz Mária Egyetemi Kollégiumban

   
Az Élet GPS elnevezésű lelkigyakorlat 2017. március 10-11-én, ebben a tanévben második alkalommal került megrendezésre a Segítő Szűz Mária Egyetemi Kollégiumban. A program vezérfonalát a párkapcsolat témája adta, de ezen kívül számos egyéb is felmerült. Volt szó megtérésről, tisztaságról, önmagunk és mások szeretetének és tiszteletének fontosságáról, valamint a házasságról és a gyermeknevelésről, mint hivatásról.

 

_3103316
_3103321
_3113329
_3113331
_31133637
_3113372


A két nap alatt sokféle tevékenységben vettünk részt: voltak beszélgetéssel egybekötött előadások, Szentségimádás, ima a jövendőbeliért, filmnézés, közös ebéd és szentmise. Meghallgattuk ezen kívül egy fiatal házaspár - Reni és Zsolt -  tanúságtételét, akik készségesen válaszoltak kérdéseinkre, csakúgy, mint Füleczki István atya, aki közvetlen és humoros stílusban tárta elénk a párkapcsolat témájának mélységeit. Látjuk-e és becsüljük-e a másik emberben a személyt? Milyen képünk van Istenről? Mit gondolunk önmagunkról? Értékeljük-e azokat, akik jelen vannak az életünkben? Van-e a bátorságunk ahhoz, hogy egy egész életre szóló döntést hozzunk?
Végül azzal a gondolattal bocsátottak el minket, hogy ez a lelkigyakorlat olyan, akár egy mag, amely majd csak később szökken szárba és hoz gyümölcsöt bennünk. Azt, hogy mit hoz és hogyan alakul a jövőnk, most még nem tudhatjuk, de a két napos, rendkívül intenzív rendezvénnyel kapcsolatban biztosan elmondhatom, hogy sokat tanultunk, és közben még jól is éreztük magunkat.                                                                                                                              

                                                                                                                                           Stricz Szilvia